söndag 21 november 2010

D & Ds romantiska helg del 2







D & D bokade in sig på Avalon Göteborg i lördags och åt en 4 rätters middag.
Sjuuukt god mat.

Man fick in ett glas Cava och en apertif, Marulks carpaccio med morotskum. Ganska äckligt. Men sen blev det bättre. Bröd med jordärtskocksfärskost och vispat smör kom in.

Carpaccio på älginnanlår med skogsvampscrème, lingon, rotselleri, harsyra och timjansolja.

Halstrad rimmad långarygg med ansjovisskum, lökmarmelad, pankofriterad ansjovis och mandelpotatispuré.
Detta var det godast Diana någonsin ätit. Ever!

Sedan kom en liten skål med syltad morot och havtornsgarnité in för att resa smaklökarna.

Ugnsbakat hjortinnanlår smaksatt med kanel, kryddpeppar och kardemumma, rödvinssky, smörkokta smålökar, rosenkål samt palsternackscrème.
Kryddpeppar råkar vara det som både Dennis och Diana tycker är det äckligaste som finns men det funkade till denna rätt. Väldigt julig.

Till desert blev det hjortronsorbet med rosmarinkrisp, pistagenöt och punschskum.

En väldigt väldigt god middag! Rekommenderas.

Som en extra bonus satt Petter bredvid och åt middag. Diana smygfotade såklart.

Sedan hotellrummet med en flaska Prosseco, morgonrockar och tofflor innan det skulle dansas till technomusiken på Yaki-da. Och drickas hot shots!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar